Varför förföljer Moderaterna alltid de svagaste?

Skribenten tycker att Moderaterna betraktar alla med socialförsäkringar som kriminella.

Skribenten tycker att Moderaterna betraktar alla med socialförsäkringar som kriminella.

Foto: Caisa Rasmussen/TT

Insändare2023-09-23 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag blir alldeles matt över detta tugg och denna förföljelse av de som har de sämst i samhället. Enligt Moderaterna verkar alla som använder sig av socialförsäkringen vara kriminella. Hur kan det komma sig? 

Säg istället som det är, ni och er väljargrupp vill inte bidra med pengar till föräldraförsäkring, sjukförsäkring, barnbidrag och arbetslöshetsförsäkring.

Ni har alltid röstat mot dessa reformer i riksdagen, inklusive införandet av folkskolan och en skola för alla. Er väljargrupp har ju så mycket pengar att de klarar sig bra ändå. 

Sedan regeringen tillträtt har jag inte hört ett ord om bekämpande av skattefusk, skalbolag, penningtvätt, placering av bolag utomlands, rut och rot till fritidshus på Marbella, verksamheter, som kostar staten åtskilliga miljoner. 

Varför inrättas inget organ för att komma tillrätta med detta? Varför kontrolleras inte skattefuskande företag och rika företagare bättre? Det är nämligen här de stora pengarna finns att ta in till statskassan, istället för att ständigt plåga de svagaste i vårt samhälle.