Varför fixas inte gångvägen på Morö Backe?

Det sägs ju till och från att vi skall ta hand om de gamla. På Morö Backe finns ett seniorboende där vi gamla behöver motionera lite grann. Hela Familjegränd (gatan) är dålig och gång- och cykelvägen som börjar längst in på vägen är ännu sämre.

Skribenten undrar varför gångarvägar på Morö Backe inte har förbättrats och får svar direkt.

Skribenten undrar varför gångarvägar på Morö Backe inte har förbättrats och får svar direkt.

Foto: Hans Berggren

Insändare2022-11-04 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På våren är den en katastrof och är inte lämplig för gamla som går med eller utan stavar eller rollatorer. Det finns ju sen en bra sväng att gå utan att behöva korsa vägar så ofta, men när du ska korsa Svedjevägen vid Stackgatan är trottoaren bedrövlig och dessutom brukar den vara dåligt skottad på vintern.

Så här har det sett ut i många år. Man trodde väl att när kommunen blev påminda om problemen och ifjol lagade gång- och cykelvägar bland villorna och hade alla maskiner på plats att vi skulle få detta fixat. Men icke. Man lagade ju till och med ytor där som var betydligt bättre än våra. Det finn väl en plan hoppas jag. Det är roligt att vi (Skellefteå) växer men vi måste kanske tänka på de som redan bor här ibland också.

SGG

Svar direkt

Just nu finns det gator och gång- och cykelbanor som måste prioriteras högre, då gångbanan på Familjegränd är okej. Tyvärr räcker inte budgeten, som vi har att förhålla oss till, till alla kommunens gator och gång- och cykelbanor.

Jan Burlin, verksamhetschef gator och parker, Skellefteå kommun