Varför får jag inte makens post från banken?

Insändare 21 januari 2022 11:35
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När en person flyttar till ett äldreboende skriver man personen där, men kan anmäla särskild adress till make/maka som bor kvar i den gemensamt ägda fastigheten. Det fungerar utmärkt för all post utom den från Länsförsäkringar bank. Dom vägrar att göra det och skickar brev till äldreboendet. 

När sådant sker under sommaren kan brevet bli liggande eftersom det är ny och ovan personal då. Jag påpekade det till banken eftersom maken fick straffavgift och räntekostnad på en ej betald faktura (från banken) och fick veta att jag inte hade med det att göra. 

En bankrådgivare från Umeå (?) sade att det hjälpte inte att jag meddelade att jag alltid skött våra bankangelägenheter, då maken inte tyckte om det här med datorer. Jag blev oerhört kränkt av detta besked. Jag påpekade att vi varit gifta i 62 år och fortfarande är gifta.


Sker detta också på andra banker. Om inte kanske man bör se sig om efter en annan bank.

Ledsen pensionär

Svar direkt

Hej.

Jag är ledsen över att höra att du känner dig kränkt av det besked du fick av oss, då vi verkligen är angelägna om att alltid försöka hjälpa våra kunder på allra bästa sätt.

När det gäller bankärenden omfattas både vi och andra banker av sträng banksekretess, som också gäller mellan makar. Vi får helt enkelt inte ändra uppgifter eller hantera ett bankärende utan att personen i fråga identifierar sig eller att det finns en fullmakt. Det kan upplevas fyrkantigt, men är i grunden till för den enskilda kundens säkerhet.

Jag har stor förståelse för att det här är besvärligt och vi vill gärna få möjligheten att förklara för dig personligen. Jag hoppas därför att du vill ta ny kontakt med oss så ska vi göra vårt bästa för att vägleda dig och komma fram till en lösning som kan fungera.

 Rikard Jacobsson, bankchef, Länsförsäkringar Västerbotten


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Bank i Skellefteå byter lokal – flyttar in i nya kontoret i vår: ”Vi har höga förväntningar – läget passar oss perfekt”

Bank i Skellefteå byter lokal – flyttar in i nya kontoret i vår: ”Vi har höga förväntningar – läget passar oss perfekt”

Skelleftekvinna lurades att swisha över 19 000 kronor • Kontoägare skyllde på bekant

Skelleftekvinna lurades att swisha över 19 000 kronor • Kontoägare skyllde på bekant
Visa fler
Ämnen du kan följa