Är det så att du står där mer än tre timmar handlar det ofta om att din anhöriga inte mår så bra. Kanske är döende. Det går inte att köpa biljetter men de verkar ha koll ändå om du stått för länge.
Nej, jag tycker att såväl anhöriga som personal ska ha gratis parkering. Det blir ju inte lättare att rekrytera ny personal till äldreboende om de dessutom ska betala x antal kronor för parkering varje månad.
Gratis parkering till anhöriga och personal, det krävs bara en liten klisterlapp som sätts på rutan.
Svar direkt
Vem som sköter parkeringsövervakningen vid vård- och omsorgsboenden beror på vem som äger fastigheten. På de platser där kommunen sköter parkeringen sköts övervakningen av kommunens egna parkeringsvakter. Besöksplatserna är idag avgiftsfria, oftast med en tidsbegränsning på tre timmar.
Att avgiftsbelägga besöksparkering är något som vanligen görs för att undvika att parkeringarna missbrukas. Oreglerade besöksparkeringar används ofta av andra, exempelvis de som bor eller arbetar i närheten och som vill parkera gratis. Genom att reglera ytan med avgift ökar sannolikheten för att du som besökare verkligen hittar en ledig plats.
När det gäller avgifterna för personalparkering är de satta utifrån de ramar som finns uppställda i vår skattelagstiftning. För låga avgifter skulle kunna innebära att parkeringen till viss del betraktas som en löneförmån, som i sin tur måste förmånsbeskattas.
Om du har synpunkter som rör parkering eller parkeringsavgifter kan du vända dig direkt till fastighetsägaren eller till det bolag som enligt skyltningen sköter om parkeringen.