Varför står bussarna och väntar?

Insändarskribenten funderar på varför bussarna står en bit från busshållplatsen och väntar före avgång och får svar direkt.

Insändarskribenten funderar på varför bussarna står en bit från busshållplatsen och väntar före avgång och får svar direkt.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2022-07-29 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu får ju Skellefteå buss göra något åt dom här bussarna, med chaufförer, som står i vägen 20 minuter före bussen går. Sen att dom ställer sig 100 meter från hållplatsen är ju ett skämt. De är ju inte osynliga direkt. Har dom betalt för den tiden också? 

Då vet jag många som skulle vilja köra buss.
What

Svar diekt:

Bussarna kan komma in före tidtabell beroende på trafiksituation, av- och påstigning kan därför behöva vänta in nästa avgång. 

Det är inte något fel med det. Våra förare behöver också raster precis som alla andra som arbetar. Så det kan vara en schemalagd rast som gör att bussen parkerar en bit ifrån själva hållplatsen, för att köra fram en kort stund före nästa avgång. 

Att köra buss inom kollektivtrafik är ett ansvarsfullt yrke, klassat som samhällsviktig verksamhet. 

Vi ska göra allt vi kan för att vara till nytta för våra resenärer och samtidigt vara en attraktiv arbetsgivare för våra medarbetare. 

Utöver det ska vårt bemötande och den service vi erbjuder hålla hög klass. Och det kommer vi att fortsätta arbeta med även framöver. 

Marie Larsson, vd Skellefteå buss