Varför är det så skräpigt i centrala Skellefteå?

Hållbarhet, miljö och klimat – Visst måste stadskärnan ingå i det?

Insändare 26 maj 2023 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Där är så skräpigt så man vill inte ens cykla genom Skellefteå. Mycket beror på dessa papperskorgar som fåglarna tar sig in i och river ut innehållet ur. Och i helgen slog det alla rekord. Papperskorgarna var till brädden fyllda. Jag skämdes över vår skräpiga stad. Visst hade det varit på plats med en extra tömning då man vet att stan fylls med människor?

Sen de här blå "burkinsamlingslådorna", ska kommun verkligen konkurrera med de som cyklar och samlar upp dem till eget bruk? Nej sätt ett rör på utsidan av papperskorgarna så slipper burksamlarna rota i soporna

Medans jag nu är igång, en sista frågan: När tar ni bort dessa stora klisterlappar som ni satt på gång och cykelvägar exempelvis med text tack för att ni cyklar här, de håller på att helt krackelera och blir ytterligare ett skräp som bara åker ner i älven. 

Jag tog bort tre av märkena som hade gått sönder mitt i stan. Gick upp med dom till stadshusets reception. De skulle kontakta berörd personal som skulle höra av sig till mig. Inget samtal kom.

Yvonne Wahlberg

Svar direkt

Vi håller med dig att det kan upplevas som skräpigt. Snön har precis smält bort, och avdelningen park och natur har börjat med vårstädningen och jobbar för att det ska upplevas som rent och fräscht i kommunen. Soporna töms dagligen och resurser sätts in utifrån den budget som finns. 

Insamlingslådorna för pantburkar är till för att det ska sorteras rätt men även för att de som samlar in burkarna ska få det enklare. Cykeldekalerna ingick i en cykelkampanj under 2022 och kommer under 2023 att ses över och tas bort på de platser där de gått sönder.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa