Vården måste hålla jämna steg med näringslivet

Efter min upplevelse måndagen den 28 november måste jag starkt reagera. Hur styrs egentligen sjukvården i Skellefteå? Finns det någon styrning alls?

Ett näsblod får skribenten att fundera över hur vården i Skellefteå styrs.

Ett näsblod får skribenten att fundera över hur vården i Skellefteå styrs.

Foto: Peter Krikortz

Insändare2022-12-01 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Politikerna verkar inte se och ta alla problem på allvar, lokalt och regionalt. Sjukvården håller definitivt inte jämna steg med industriutvecklingen i Skellefteå på långa vägar och det ska nu utredas.Byggen av nya avdelningar på lasarett och hälsocentraler pausas på obestämd tid, detta trots att vinsten för Region Västerbotten slutade på 1,4 miljarder för 2021. Det politiska etablissemanget bör väl ändå ha lärt sig räkna och lyssna på signalerna från alla anställda på en gång och inte hänskjuta satsningar på nya utredningar.

Exempel, en kraftig näsblödning som med alla möjliga hjälpmedel aldrig ville ta slut. Ambulans tillkallades och fem minuter senare, på akuten, där får man av en bedrövad sköterska veta att någon läkare inte finns förrän kommande dagar, då en läkare från Umeå kanske skulle komma. Personalen förtvivlade och beställde en taxi till vårdcentralen Morö backe, som just idag råkade ha en effektiv och kunnig öron, näsa hals-läkare på plats. Blödningen stoppades effektivt genom att bränna ett blodkärl. Den här gången gick det bra, stort tack, men en allvarligare incident kunde ha slutat med en katastrof.

Nej, akut akutsjukvård i Skellefteå bygger på okunnighet hos våra inkompetenta politiker som inte inser allvaret och inte ens pratar personalbemanningen, och inte heller fattar varför kompetenta människor säger upp sig och istället tar jobb på Northvolt. 

Hur djupt ska vi sjunka innan Peter Olofsson och Brita Winsa ordnar upp eländet. Inkompetens ersätts i näringslivet och det kan man också göra inom Region Västerbotten. Vakna Skelleftebor, så här får det inte gå till.