Var inte besviken – vĂ„r stad Ă€r imponerande

Skribenten Àr imponerad över vilken fin stad vi har.

Skribenten Àr imponerad över vilken fin stad vi har.

Foto: Lars Eriksson

InsÀndare2021-04-19 19:30
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Att det hĂ€nder mycket i SkellefteĂ„ har inte undgĂ„tt nĂ„gon. DĂ„ kan inte allt vara som förr sĂ„klart och dĂ„ Ă€r det en del som blir pĂ„verkade. Men jag har inte alls samma bild som signaturen "Besviken", insĂ€ndare i Norran den 15 april. NĂ€r jag nu i covidtider dagligen har promenerat och upplevt stan sĂ„ har jag imponerats över mycket i detta relativt unga stadscentrum. 

Att man kan gÄ pÄ torr isfri gÄgata hela Äret tack vare den uppvÀrmning man fÄr av returvattnet (som jag förstÄr) Àr fantastiskt och mÄste vara stor fördel för dem med rörelsehinder. Att vi numera har sÄ mycket mat- och fikastÀllen gör centrum livligt och hÀr Àr det fÄ tomma affÀrslokaler som andra orter har problem med.

Verkliga pĂ€rlor Ă€r de fina Ă€lvspromenadstrĂ„ken. Att kunna sitta vid Ă€lvsbrinken samtidigt som det Ă€r en livlig aktivitet av barn i gungor, karuseller och rutschbanor under en stor del av Ă„ret Ă€r nĂ„got fĂ„ andra orter kan visa upp. Örnsköldsvik med sitt Ă€ventyrsbad och centrumnĂ€ra havsvik kan kanske vara nĂ„got jĂ€mförbart.

Det Ă€r bra att vi har detta fina omrĂ„den frĂ„n NordanĂ„ till Älvsbacka, vilket sĂ€kert ger lika bra intryck som kulturhuset för alla barnfamiljer som nu ska flytta hit. Men nu behöver stans centrum inte förtĂ€tas mer. Att bygga ut de befintliga bostadsomrĂ„dena runt om stan kĂ€nns mest begĂ„vat, dĂ€r mycket av servicen redan finns. 

Men fortsÀtt bygga hus av trÀ som nu Àr tekniskt lika bra, men ocksÄ ett lokalt material som binder kolet.

Vaccinerad och fri