Var är de lokala mathantverkarna i Skellefteå?

Insändarskribenten saknar lokala matinslag på exempelvis Skellefteå Airport.
Insändarskribenten saknar lokala matinslag på exempelvis Skellefteå Airport.

Insändare 21 november 2023 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Frågan ställs varje gång jag passerar den kommunala flygplatsen och nu senast den kommunala turistinformationen på gågatan. Eftersom jag vet att de lokala mathantverkarna är många och dessutom oerhört duktiga undrar jag varför inte deras produkter syns i sammanhang som drivs av offentliga medel?

Varför kan inte resande köpa lokala produkter efter säkerhetskontrollen på flygplatsen? De borde rymmas med råge om mängden parfymflaskor skulle bantas ner en smula. Om turistinfon hellre säljer produkter från Umeå så kan vi väl hänga upp en flagga av Björklöven där också, eller?

För mig är detta helt obegripligt, inte minst på grund av att jag på egna resor ute i Sverige och övriga världen ser hur man på varje ort och ställe verkligen vill visa upp sina lokala livsmedelsprodukter. Matupplevelser är en mycket viktig del av besöksnäringen.

Att synliggöra den lokala maten visar stoltheten över orten, skapar en positiv bild av kommunen och ger i slutändan arbetstillfällen på det lokala planet.

Hoppas att de som bestämmer över minibutiken i Fahlmark och turistinfo i stan lyfter sina blickar och spanar in allt som finns och produceras lokalt och som vi verkligen kan vara stolta över.

Nu lever jag på hoppet att slippa se den sorgliga minikopian av Arlanda i Fahlmark och i stället kunna köpa med mig i handbagaget en rejäl påse med lokala produkter som presenter till vänner på annan ort.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa