Välkommen till Skellefteås hippietillflykt

När hälsa och hållbarhet går hand i hand: Skellefteås hippietillflykt.

Skribenten drömmer om att grönområden är lika vanliga som mobiltelefoner.

Skribenten drömmer om att grönområden är lika vanliga som mobiltelefoner.

Foto: Arkivbild

Insändare2023-09-04 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tänk dig en stad där grönområden är lika vanliga som mobiltelefoner och där cykling är lika populärt som selfies.

Välkommen till Skellefteås hippietillflykt – där hållbarhet och hälsa är modeorden, och trivseln är högre än det bästa kaffet.

Här går byggnader hand i hand med naturen och grönskande parker är mer än bara "det gröna rummet" – de är ditt andra vardagsrum. Det sägs att invånarna har blivit så aktiva att det är svårt att veta om de går på joggingtur eller om de faktiskt bara är riktigt sugna på glass.

Och glöm rushen på morgonen. Istället för bilköer och trafikkaos är det dags att rulla fram på cykelbanan med vind i håret och ett leende på läpparna. Kollektivtrafiken är så bekväm att du aldrig vill gå av. Tack vare hållbara transportalternativ har taxichaufförerna börjat erbjuda "trivsamma" turer istället för snabba.

Det sägs att till och med stadsduvorna är avslappnade och lugna i denna harmoniska stad. Invånarna möts på gemensamma grönområden för picknickar och yoga-sessioner, och kommunfullmäktige har övergått till att rösta med meditationstekniker istället för traditionella handuppräckningar.

Så, om du är redo att byta ut stressen mot grönska och bilköerna mot cykelvägar, är Skellefteås hippietillflykt platsen för dig.

Välkommen till en stad där hållbarhet och hälsa är så populära att till och med solen går upp tidigt för att vara med på morgonjoggen.