Pliggvägen – en väg full av hundbajshögar

Skribenten efterlyser fler hundlatriner i Medle.

Skribenten efterlyser fler hundlatriner i Medle.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Insändare2021-02-27 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trist att ta en härlig promenad med vår hund, bara hundbajshögar efter Pliggvägen i Medle. Förra året ringde jag till kommunen och bad dem att sätta upp fler hundlatriner för avfallspåsar, men det skulle inte sättas upp fler fick jag läsa i lokaltidningen. 

Det finns bara en hundlatrin efter denna långa väg och den har varit full i flera månader. Dessutom har det legat en stor mängd plastpåsar runt hundlatrinen. Snälla ni som promenerar på denna väg, böj er ned och plocka upp bajset från era hundar. 

Nu till min fråga till Kommunen: När kommer ni och tömmer på Pliggvägen? 

Hundägare med ansvar

Svar direkt

Mycket snö i skog och mark gör att många hundägare går med sina hundar längs de plogade gång- och cykelbanorna. Hundlatrinerna töms en gång i veckan, men nu när fler nyttjar dem så blir det fortare fullt. Är det fullt ska man som hundägare ta med påsen hem och slänga i sopkärlet för brännbart – inte lägga påsen i den redan fulla tunnan eller på marken bredvid. Alla hundägare har ansvar för att se efter sin hund och plocka upp efter den.

Kommunen erbjuder en extra service med de hundlatriner som sitter uppe. Det är alltså inget som ingår i vårt ordinarie uppdrag. Med de resurser som finns i dagsläget har vi inte möjlighet att utöka antalet hundlatriner, utan kommer vara tvungna att minska för att hålla budget.

Matilda Fhärm, verksamhetschef gator och parker, Skellefteå kommun