Vägbygget som står stilla – vad händer?

Villavägen i Arvidsjaur har varit avstängd sedan i somras.
Villavägen i Arvidsjaur har varit avstängd sedan i somras.

Insändare 14 november 2020 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur länge ska vi vara tvungna att ta en omväg för att ta oss fram i Arvidsjaurs samhälle? Redan i juni månad stängdes Villavägen av. Kort därefter blev det tydligen dags för semester – ingen aktivitet under flera veckors tid. Nu är det november och den lilla sträckan är fortfarande avstängd. Tyvärr ser vi ingen större aktivitet där, arbetet ligger nere dag efter dag. Varför?

När man ändå håller på med vägstumpen så tar vi det som en självklarhet att kommunen tar bort ”kullen” i mitten och sänker den vägdelen med minst 40 centimeter, gärna mera. Då får vi en planare och bättre anpassad vägstump. Om ansvariga inte tänkt på det, tänk om nu och gör rätt.

Less på avstängningen

Svar direkt

Arbetet som pågår är att lägga om va-ledningar från korsningen Domängatan/Villavägen upp till korsningen Gamla Landsvägen/Villavägen och sedan längs Gamla Landsvägen och bort till Prostgatan. Arbetet har pågått ända sedan i början av juli och det har aldrig varit semesterstängt. Däremot så kan det ha varit svårt att uppfatta någon aktivitet eftersom de är inne efter Gamla Landsvägen och gräver.

I samband med återställningen efter detta så ska Villavägen göras om i plan. Vägen kommer att smalnas av och förses med en ordentlig gång- och cykelväg på ena sidan. Planen är att Villavägen ska vara körbar inom några veckor. Kommunen betalar för antal kubik och meter och inte antal timmar som arbetet pågått.

Erika Harr, gatu- och va-chef, Arvidsjaur kommun

Ämnen du kan följa