Vad händer egentligen i Burträsk, Skebo?

Insändarskribenterna undrar vad Skebo har för planer i Burträsk.

Insändarskribenterna undrar vad Skebo har för planer i Burträsk.

Foto: Hans Berggren

Insändare2022-02-25 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är ett antal seniorer som går kursen Världen och jag på Edelviks folkhögskola i Burträsk. I veckan har vi inom ramen för utbildningen fört samtal angående den bostadsbrist och i synnerhet brist på lägenheter som råder här på orten.

Nu hände det sig att vi ramlade över ett klipp på nätet där Per Boström, gruppledare för KD i Skellefteå, gör ett besök i Burträsk och samtalar med Pär Johansson, ordförande företagarna i Burträsk.

I detta inslag påstås att Skebo, vårt kommunala bostadsbolag, varken vill bygga eller sälja fast det finns privata aktörer som säger sig vara intresserade av att bygga hyreslägenheter på en tomt vackert belägen efter Långåkersgatan/Björnstigen.

Detta gör oss äldre väldigt frågande då de flesta av oss sitter i villor och skulle gladeligen lämna över dessa hus till en yngre generation om vi fick tillfälle att flytta till en lägenhet.

Nu skulle vi verkligen vilja ha ett svar från Skebo och tack KD för att ni lyfter denna så viktiga fråga.

Seniorer på kursen Världen och jag

Svar direkt

Tack för era synpunkter. Det stämmer att Skebo har en yta mitt emellan sina befintliga hus på Långåkersgatan/Björnstigen. Då ytan ligger mitt i vårt befintliga bestånd ser vi det naturligt att behålla detta för att själva ha kvar möjligheten att bygga. 

Vi har hänvisat privata intressenter till Skellefteå kommun som också har lediga tomter i Burträsk. 

Ni är välkomna att höra av er direkt till oss så kan vi berätta mer om hur vi tänker framåt.

Åsa Andersson, vd Skebo