Vad hände egentligen med våra förmånscyklar?

Det såg ut som en bra deal – men nu står jag här med löneavdrag och utan cykel.

Insändarskribenten undrar var förmånscykeln tog vägen och får svar direkt.

Insändarskribenten undrar var förmånscykeln tog vägen och får svar direkt.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Insändare2022-07-07 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att Skellefteå kommun har gjort tveksamma upphandlingar och avtal genom åren är inget som är okänt för den kommunanställde.Men man väljer att glömma då man till sin glädje blir erbjuden något som är till gagn för alla medarbetare. I detta fall så var det förmånscyklar.

En riktigt bra deal såg det ut som. Utleverans i mitten av maj, så man kunde få njuta av en lång cykelsäsong. Men nu står jag här med avdrag på lönen och inga cyklar. 

Jag skrev till bolaget och till lönekontoret och ingen vill ta ansvar. Strax efter att jag och flera andra hade klagat i början på juni då vi såg att löneavdraget skulle göras så dök en liten notis på insidan upp om att inga cyklar var försenade. 

Men ändå står jag här blåst på en månads hyra och utan cykel.

Besviken kommunanställd

Svar direkt

Det känns fantastiskt bra att kunna erbjuda alla kommunanställda förmånscykel. Cirka 700 medarbetare har nappat på erbjudandet och en ny chans att hyra cykel kommer redan i augusti.

Enligt planen skulle alla cyklar levereras mellan slutet av maj och fram till midsommar. De flesta cyklar har nu nått beställaren, men ett fåtal cyklar kommer att levereras i början av juli. Orsaken är det oväntat stora intresset för erbjudandet och logistiken kopplat till detta.

Det är så klart beklagligt att du får vänta på din cykel längre än planerat, men ingen medarbetare kommer att ”blåsas” på någon månadshyra. Avdragen görs på lön under 36 månader och alla kommer att ha tillgång till sin cykel i 36 månader.

Joakim Lundin, personalchef, Skellefteå kommun