Vad görs åt silverfiskarna i Bureå badhus?

Silverfiskar i gymmer är inte så kul, skriver signaturen Burebo och undrar när de ska försvinna.

Silverfiskar i gymmer är inte så kul, skriver signaturen Burebo och undrar när de ska försvinna.

Foto: Åserud, Lise

Insändare2022-02-21 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När ska kommunen ta tag i silverfiskarna som är i källaren på Bureå badhus? Har sett dessa vid flera tillfällen under de fem år jag gymmat där, så det är ingen nyhet att de finns. Kan även påpeka att detta är uppskrivet i felrapportsanteckningarna som personalen har i källaren under flertal tillfällen, och när jag senast var och gymmade så såg jag återigen att det var uppskrivet. 

Undrar bara om ni struntar i problemet eller om ni efter fem år har kommit fram till en plan? Att personalen och kommunen inte skulle haft vetskap om det, det är felaktigt för det här har de vetat i många år. 

Älskar gymmet och kommer fortsätta gymma där. Men det känns inte så seriöst för en kommunal anläggning att låta sånt här förbli.

Burebo

Svar direkt

Vad roligt att höra att du tycker om gymmet och vill fortsätta att besöka oss. Vi uppskattar att du gör oss uppmärksamma på fel och brister, i det här fallet silverfiskar. Vi ska, tillsammans med support och lokaler, sätta in åtgärder för att få bukt med problemet. 

Så som du säger, är det just i källare sådana gynnare ofta trivs och du får gärna meddela personalen exakt var du såg dem. Silverfiskar är svåra att bli av med, så vi får ha lite tålamod, då vi inte kan garantera att problemet försvinner på en gång.

För gärna en dialog med personalen så kan de hålla dig informerad om hur allting fortgår.

Maria Peterson, områdeschef, kultur och fritidsförvaltningen