Vad är kommunens strategi för stadens lekparker?

Bekymrat ser jag hur den stora, fina och mycket välbesökta lekparken på Norrbacka, bredvid förskolan, sakta men säker håller på att förfalla.

Skribenten funderar över lekparken på Norrbacka i Skellefteå och får svar direkt.

Skribenten funderar över lekparken på Norrbacka i Skellefteå och får svar direkt.

Foto: Privat

Insändare2022-11-11 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är stadens styranden medvetna om hur många barn som besöker denna lekpark?! Nu senast har den roliga linbanan kapats ner, målarfärg flagnar, brädor är så nötta att spikhuvuden kommit fram. Är då den enda lösningen att ta bort saker allt eftersom? Nu krävs en upprustning och inte en nedrustning.

När man då dessutom tänker ersätta den stora fina friidrottsanläggningen på Norvalla med en stor byggnad (fotbollshall) och ta bort isbanan som spolas där vintertid så undrar man ju om allt som är fint ska förstöras. En så stor byggnad kan placeras på ett annat bättre ställe. Tänk om och gör rätt.

Upprörd eller resignerad?

Svar direkt

Vi på Skellefteå kommun är medvetna om att lekplatsen på Alhem, intill Norrbacka förskola, behöver rustas upp. Just den lekplatsen är en av våra bättre ur ett tillgänglighetsperspektiv, något som bidrar att lekplatsen hamnar lite högre upp på prioriteringslistan.

Linbanan som fanns där tidigare ska bytas ut mot en annan typ av linbana med bättre tillgänglighet. I och med att lekplatsen är väldigt populär medför det ett högt slitage på lekutrustningen. Det blir en svår balansgång med park och naturs budget och resurser då vi prioriterar renoveringarna bland alla samhällsbyggnadsförvaltningens cirka 90 lekplatser där många av dem har renoveringsbehov i dagsläget.