Vad är framtidsplanerna för grusplanen på Tallbacka?

Jag är en elev på Bureskolan som skickar den här insändaren för att ni i kommunen ska göra något på grusplanen på Tallbacka.

Skribenten undrar över Tallbackas framtid och får svar direkt, bland annat om en pumptrackbana. Bilden visar en liknande anläggning i Älvsbyn.

Skribenten undrar över Tallbackas framtid och får svar direkt, bland annat om en pumptrackbana. Bilden visar en liknande anläggning i Älvsbyn.

Foto: Håkan Öberg

Insändare2022-11-24 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Till att börja med: varför tog ni bort cykelbanan? Vi använde den varje sommar och den var superkul. Just nu ligger det bara konstgräsrullar där. Vad ska ni göra med dem?

Det var typ två år sedan ni tog bort den. Det har inte hänt någonting. En cykelbana kan vara användbar på somrarna och vintrarna. På vintern kan man åka pulka eller skoter där. Snälla gör något där. Så länge vi har någon slags sportrelaterad sak där. Många skulle vilja ha en padelbana där, för det har blivit så populärt.

Elev på Bureskolan

Svar direkt

Först och främst, vad bra att du har tagit dig tid att fråga om detta.

Anledningen till att jordhögarna (som användes av cyklister) togs bort var för att buskar, rötter med mera hade fått fäste och därför ansågs denna yta som olämplig att bevara.

Därför beslutade fritidsnämnden, efter en dialog med skolelever på Bureskolan, att en pumptrack skulle köpas in och placeras på nämnda grusyta. Dessvärre hann vi inte få den på plats nu i höst men den är levererad till oss och kommer att sättas upp på Tallbacka innan sommaren 2023. Pumptracken som är inköpt kommer att gå att användas av både cykel, skate och kickbikeåkare.

När det gäller konstgräsrullarna som finns kvar på grusplanen kommer dessa att användas till att läggas ut runt pumptracken för att minska att grus och smuts ska komman in på banan.

När det gäller padel så har Bureå IF erhållit ett bidrag om 300 000 kronor av fritidsnämnden för att kunna bygga en padelbana vid Myggvalla.