Vaccinpass och demokratin

Vaccinmotsåndare demonstrerar, det gör signaturen Pancho-54 bedrövad.

Vaccinmotsåndare demonstrerar, det gör signaturen Pancho-54 bedrövad.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Insändare2022-01-30 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Blir ganska bedrövad när man läser att det arrangeras bussresor ner till Stockholm för att demonstrera mot vaccinpasset. Hur är det ställt med tankeverksamheten när man totalt nonchalerar en pandemi som skördat mer än 5,5 miljoner dödsoffer? Dessutom använder man demokrati och mänskliga rättigheter som argument för att strunta i restriktioner. 

I nyhetsinslag kan man få höra åsikter från ungdomar som tycker det är fruktansvärt att restauranger måste stänga 23.00. Vad lever man i för bubbla när det är ett problem? Beror väl förstås på att man växt upp i en period när det mesta gått som på räls och minsta restriktion upplevs som katastrof. 

Hörde Peter Stormare på tv där han tyckte att det var ett hån mot tidigare generationers umbäranden och uppoffringar att gnälla över inställda semesterresor. Håller helt med. Egoismen har verkligen visat sitt fula tryne i form av vaccinmotståndare. Att sjukvården redan har det jobbigt struntar man i. 

Amatörtyckarna tycker att Folkhälsomyndigheten har fel i det mesta vilket legitimerar att man struntar i alla restriktioner. Hoppas verkligen att ni som nu är motståndare till vaccin och pass inte belastar sjukvården om ni blir sjuka. Ta en Alvedon och härda ut hemma.

Pancho-54