Utbyggt VA-nät är både miljövänligt och attraktivt

Signaturen Innervikarn tror att ett utbyggt VA-nät skulle vara en vinst på flera sätt.

Signaturen Innervikarn tror att ett utbyggt VA-nät skulle vara en vinst på flera sätt.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2023-02-13 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skellefteå kommun har inte velat bygga vatten och avlopps-nätet, man menar på det blir för dyrt. Till Northvolt och områden därikring går det dock bra att ösa pengar utan att blinka.

Kommunens verksamhetschef för VA har inte kunnat presentera någon fördjupad översikt om det finns fler som är intresserade då det inte är så gott om bra dricksvatten i Innervik, med mera.

Har själv deltagit i projekt att försöka få VA till annan by för cirka fem år sen, men fick svar först efter jag fått avslag att det behövdes Minst 60 fastigheter över en sträcka på cirka tre kilometer.

Räknar man in miljöaspekten istället för en massa kommunfordon som ska tömma brunnar och tjänstemän på bygg och miljökontoret som behövs så torde det vara vinst i stället och mer attraktivt på bostadsmarknaden.

Vi i Innervik inte fått nån förfrågan om att gå med samtidigt i VA-projektet vilket hade varit en fördel men det är väl för  mycket jobb att skicka ut förfrågan och presentera ett projekt. Sedan saknas väl kunskap på VA-avdelningen, man lejer in konsulter i stället.