Upplåsning, en enkel uppgift som blev både svår och dyr

Att bli utelåst i Burträsk en sen kväll innebar lång väntan, en felaktig nyckel och en dyr nota

Insändare 25 maj 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag bor på Skebos trygghetsbostad i Burträsk. Där bor också en vän till mig som en kväll blev akut sjuk. Körde då in henne till akuten sent på kvällen. När det blev klart att hon skulle bli kvar där så åkte jag tillbaka till Burträsk. Vid framkomsten så blev jag varse att min vän hade min lägenhetsnyckel i sin väska. Klockan var nu 00.30 på natten. Min vän ringde då och väckte en boende som kunde släppa in mig i huset. Men min lägenhetsnyckel saknades.

Så ringde hon Skebo för att få hjälp. Det visade sig att de inte hade någon i Burträsk som kan bistå med att låsa upp en dörr om man blivit utelåst från Skebos trygghetsbostad. Skebo skulle då skicka någon från Avarn som skulle låsa upp åt mig. Det skulle kosta 1 200 kronor. När han kom visade det sig att han hade fel nyckel. Han fick så köra tillbaka till Skellefteå för att hämta rätt nyckel.

Klockan tre på natten så kunde han släppa in mig. Det gick inte betala med kort utan kunde bara ske med Swish. Vilket jag inte har. Fick då ringa min vän som omtöcknad av situationen fick sända pengarna.

Min fråga är då. Är det så det ska vara på Skebos trygghetsbostad i Burträsk, att de som blir utelåsta får betala 1 200 kr och vänta tre timmar på att få hjälp av Avarn, som inte ens har koll på vilken nyckel som man ska ha med sig? Finns det verkligen ingen lösning med någon ansvarig i Burträsk att hjälpa till att lösa denna tämligen enkla uppgift att släppa in en utelåst i Skebos trygghetsbostad? Ska det behöva kosta 1 200 kr att få hjälp om man blivit utelåst från en trygghetsbostad hos Skebo? Vad är det för trygghet?

Harry Forsgren

Svar direkt

Hej!

Först vill jag beklaga att din vän blev akut sjuk. Skebos personal jobbar i huvudsak dagtid och därför samarbetar vi med bland annat Avarn som hjälper till med akuta insatser kvällar och helger. Det är beklagligt och väldigt olyckligt att de hade med sig fel nyckel.  Tyvärr så är det ju så att vi alla kan göra fel ibland och den här gången ser det ut att vara just den mänskliga faktorn. Jag förstår att det drabbade dig där och då i ett utsatt läge.

En trygghetsbostad hos Skebo innebär att de som bor där har extra trygghet i form av portlås och en trygghetsvärd som tillsammans med hyresgästerna skapar meningsfulla aktiviteter och finns som ett extra stöd. Fördelen med att du bor i en hyresrätt är att du mitt i natten kan få hjälp att bli insläpp om man inte har nyckeln. 

Det är alltid en avgift för att få upplåst, oavsett som man bor i en trygghetsbostad, ungdomslägenhet eller vanlig lägenhet.

Anna Ersson, kund & marknadschef Skebo


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Skebo vill storsatsa på fyra orter • Mellan 20 - 50 lägenheter per ort: ”Skulle medföra en betydande satsning”

Skebo vill storsatsa på fyra orter • Mellan 20 - 50 lägenheter per ort: ”Skulle medföra en betydande satsning”

Insändare: Vart ska vi seniorer i Burträsk flytta?

Vart ska vi seniorer i Burträsk flytta?