Politiker – samarbeta med oss i kampen mot covid-19

Nu måste politikerna samarbeta med föräldrarna för att stoppa spridningen av covid-19, menar skribenten.

Nu måste politikerna samarbeta med föräldrarna för att stoppa spridningen av covid-19, menar skribenten.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2020-11-05 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag saknar ett kraftfullt agerande från våra lokala politiker. Barn färdas i kommunala bussar som är överfyllda och skolor rapporterar in covid-19-fall. Var, hur och när ska kommunen reagera?

Gymnasieskolor, grundskolor och politiker – reagera! Ni bär det yttersta ansvaret. Ni kan göra kommunala insatser och förändra vår kommuns situation. Vi som föräldrar kan inte agera för då bryter vi mot skollagen. Moment 22. Vi som har möjlighet att ha våra barn hemma borde få ha det. Var finns flexibiliteten? Effekten skulle vara att färre barn behöver vistas i skolan och smittorisken minskar. 

Vi har restriktioner på max antal personer som får vistas på samma plats, men detta fungerar absolut inte i skolan och på bussarna. Här har för- och grundskolenämnden det yttersta ansvaret, men ingen kliver fram. Tillsammans måste vi göra en insats. Låt oss som har möjlighet få ha våra barn hemma.

Jag uppmanar er i dessa nämnder och i kommunstyrelsen att omedelbums sätta in extra möten. Möt oss. Samarbeta med oss. Tillsammans i kampen mot covid-19.

Uppgiven förälder