Uppgiven bussresenär: ”Har nu gett upp och kör bil”

Skribenten har övergått till att köra bil eftersom det inte går att köpa övergångsbiljetter på bussen.

Skribenten har övergått till att köra bil eftersom det inte går att köpa övergångsbiljetter på bussen.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Insändare2021-02-16 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som uppgiven bussresenär läser jag insändare om försenade bussar som körs av Skellefteå buss. Jag kan även tillägga att det är omöjligt att köpa övergångsbiljetter på bussarna. Chaufförerna verkar inte ha någon aning om vad det är.

Jag har flera gånger försökt köpa biljett mellan Ursviken och Bodbysund, men det har inte lyckats en enda gång. Det är helt sant faktiskt. Har nu gett upp och kör bil istället.

Min uppmaning till Skellefteå buss är: Gör inte reklam för något som inte fungerar. Informera och se till att chaufförerna får information om övergångsbiljetterna.

Brittan Henriksson, Bodbusund

Svar direkt

Vill börja med att tacka för en väldigt träffande och oerhört aktuell insändare. Efter att ha kollat runt i verksamheten kring det du beskriver kan jag konstatera att det finns stora brister. Både tekniska samt i tillhörande processer. 

Det är nu uppstartat en utredning kring detta för att möjliggöra ett enkelt resande, oavsett vilken trafik man åker med i kommunen. Syftet och målet med utredningen är att det ska vara lätt att göra rätt, både för resenärer och chaufförer.

Kristoffer Hedenström, trafikchef, Skellefteå buss