Turistkartan – de bortglömda kommundelarna

Lövånger kyrkstad saknas på Visit Skellefteås karta.

Lövånger kyrkstad saknas på Visit Skellefteås karta.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2020-06-12 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skellefteå Turistcenter och Visit Skellefteå har lagt ut en kartmapp på olika platser i kommunen. Förvåningen blev stor när jag uppmärksammades på att södra delen av kommunen inte finns med på kartan. Lövånger och Bygdsiljums-området har hamnat utanför. 

Är det en ”lapsus” eller är det så att dessa delar inte anses som områden värda att få komma med på kartan? De är ju trots allt inkörsporten till Skellefteå. De enskilda vägarna som har kommunalt underhåll finns inte heller med på kartan, de utgör en betydande del i vägsystemet i kommunen.

Bo Nilsson, Hökmark

Svar direkt

Självklart ska hela Skellefteå kommun vara med på kartan. Den södra delen av kommunen är precis lika viktig som övriga delar, och har många viktiga besöksmål som vi samarbetar med och marknadsför.

Vi hade inte ens hunnit upptäcka felet själva ännu, och blev lika besvikna som du. Det är precis som du skriver en lapsus där skalan på översiktskartan råkat bli för stor, vilket gjort att den sydligaste delen av kommunen har fallit bort. Om du vänder på kartan ser du att både Bygdsiljum och Lövånger finns med. 

Vi har samarbetat med denna kartleverantör i många år och detta har aldrig inträffat tidigare. Vi beklagar felet och har kontaktat dem för att försöka hitta en lösning. 

Tack för din uppmärksamhet!

Maria Broman, vd Visit Skellefteå