Trygghet är att rädda miljön

Insändare 9 september 2022 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trygghet och skärpta straff är vanliga fraser i valdebatten. Trygghet för mig är att alla politiker på alla nivåer och i alla lägen tar hänsyn till natur och klimat. Allt måste göras för att stoppa den skenande miljökatastrofen.

Trygghet för mig är att veta att allt görs för att min dotter, andras barn och barnbarn ska få bo på en vacker planet som har fått behålla sin förmåga att föda oss.

Trygghet för mig är att veta att politikerna gör allt för att förhindra klimatförändringarna och dess katastrofala verkningar, även när det kommer förändra vårt sätt att leva.

Trygghet för mig är att veta att politikerna planerar för att påföljder av extremväder mildras så vi slipper chockas in i förändringarna.

Trygghet för mig är att vi alla delar med oss till varandra och att inte vissa tillåts leva liv som tynger planeten mer än någon annan.

Ja till skärpta straff för företag som förstör vår gemensamma jord och framtid. Ja till ekocidlagstiftning. Rösta för miljön för att det ska finnas hopp om en trygg framtid.

Malin Åkesson, Arjeplog


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa