Trycktider som får mig att fundera

Tidigare trycktider påverkar rapporteringen, menar insändaren.

Tidigare trycktider påverkar rapporteringen, menar insändaren.

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Insändare2020-10-19 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tidigare trycktid ställer till det skriver sportchefen David Ekström på sportsidorna i Norran den 14 oktober. Norran har även tidigare gått ut med att kompletta sportreferat utgår ur tidningen på grund av tidigare trycktid.

Min fundering är: Finns tryckeriet till för tidningen och läsarna eller finns läsarna och tidningen till för tryckeriet? Ni borde fundera på vem och vad som är huvudverksamhet och vad som är stödverksamhet för Norran. 

Det är ju bara att flytta trycktiden till den tid som erfordras för en kvalitativ rapportering från kvällsarrangemang.

Fundersam

Svar direkt

Hej och tack för att du hörde av dig. Det är inte så lätt att flytta trycktiderna som det kanske låter. Detta då tryckeriet i Luleå ska trycka tidningar som sedan ska distribueras av distributionsbolag i hela Norrbotten och halva Västerbotten – och det är som bekant ett väldigt stort område. 

Fyra dagstidningar, NSD, Norrbottens-Kuriren, Piteå–Tidningen och Norran ska alla nå ut till alla brevlådor i tid. Därför trycks tidningen nu tidigare än tidigare. Vi jobbar hela tiden med lösningar för att få med så mycket sen sport som möjligt och vi stärker upp bevakningen på norran.se också. 

David Ekström, sportchef Norran