Trött pendlare: Ständigt försenade och inställda bussar

Skribenten har fått nog av inställda och försenade lokalbussar.

Skribenten har fått nog av inställda och försenade lokalbussar.

Foto: Malin Christoffersson

Insändare2021-02-08 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nya busshållplatser har byggts i centrum. Busslinjerna har dragits om så att det ska gå en buss varje kvart. I praktiken ska man alltså kunna ta en buss som ska vara i centrum efter 15 minuter, för att sedan kunna byta till nästa linje i direkt anslutning.

Så här ser det tyvärr inte ut i praktiken. Bussarna är nästan alltid sena, och ännu värre så uteblir ibland en buss. Ingen förklaring får man heller till detta när bussen väl kommer. Detta är verkligen synd för dem som väljer att åka lokalt. Just nu skulle jag inte rekommendera någon att åka lokalbuss – om man inte vill bli sen till jobbet. 

Skellefteå buss måste skärpa sig.

Trött pendlare

Svar direkt

Skellefteå buss har under 2020 fått vara delaktig i en vidareutveckling av Skellefteå lokaltrafik kopplat till ett nytt linjesystem med en ny tidtabell. Detta för att kunna möta upp det framtida behovet av kollektivtrafik i ett växande Skellefteå. 

Detta system kommer att vidareutvecklas under tid samt justeras allt eftersom tiden går samt kompletteras med en bättre och mer tillgänglig kundingång.

Förseningar kan vi dock aldrig garantera att vi kommer ifrån, men vår strävan är att ni som är våra kunder ska få information om dessa – samt att ni ska se Skellefteå lokaltrafik som ett tryggt alternativ.

Kristoffer Hedenström, trafikchef, Skellefteå buss