Trött på vattenskotrar som buskör

Är du också en av många som upplever problem med vattenskotrar som far fram på älven i allt för höga hastigheter?

Människor som kör oaktsamt med vattenskotrar på älven i centrala Skellefteå är ett återkommande problem, anser insändarskribenten.

Människor som kör oaktsamt med vattenskotrar på älven i centrala Skellefteå är ett återkommande problem, anser insändarskribenten.

Foto: MAJA SUSLIN

Insändare2021-07-05 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att de leker vid Manhemskajen/Bryggarebacken i timmar med öronbedövande ljudnivåer. Några få individer tar sig rätten att störa den stora massan för att ha lite kul”? Det råder sju knop på älven i centrala Skellefteå och det är Skellefteå kommun som är ansvarig för skyltning, men här verkar kommunen helt handlingsförlamad trots att problemen pågått under många år. Frågan till kommunen är om det krävs ett dödsfall eller att ingen längre vågar bada i älven innan de tar sitt ansvar och skyltar om hastighetsbegränsning?

Efter samtal med Polisen är deras uppmaning att alltid ringa 112 om det är pågående just nu, "tveka inte bara ring". Det går även att anteckna registreringsnummer på bilar och trailers som sjösätter vattenskotrar som missköter sig och tipsa Polisen.

Nu har polisen lovat att börja dela ut ordningsbot för störande av ordning, 1500 kronor, till de som leker med vattenskotrar i centrala Skellefteå, så det finns hopp.

Falling down