Tomgångskörning – vinter efter vinter

Tomgångskörning är ett otyg, menar signaturen Empty Walk.
Tomgångskörning är ett otyg, menar signaturen Empty Walk.

Insändare 13 november 2023 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är verkligen märkligt att i vår upplysta tid tomgångskörs det fortfarande överallt. Hallå – vi lever i år 2023, inte 1963 nu, och jag kan inte förstå hur folk i alla åldrar låter sina bilar stå och förorena.

Varje dag på mina promenader och andra ärenden ser jag bilar på tomgång – utanför villan varmkörs det på morgonen som om nattens kyla och eventuella snö är en fullkomlig överraskning och det ändå finns eluttag inom ett par meters avstånd från bilen. Utanför förskolan och skolan lämnar föräldrar bilen igång medan barnen lämnas. Utanför mataffären sitter herrn i huset med bilen igång och väntar på frun som är inne och handlar. I vissa fall lämnar man till och med en tom bil igång medan man gör sina inköp. Till och med sommartid sitter folk med bilen igång, antagligen för att behålla svalkan från luftkonditioneringen.

Dags att vakna och sluta vara så bekväma, klä sig efter årstiden och inse att det faktiskt finns ett förbud mot tomgångskörning. Ska bli intressant att se hur många som försvarar tomgångskörning nu …
 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa