Tankar om vårt behov av bilen

Skribenten skriver om biltrafik och hur man borde minska den.
Skribenten skriver om biltrafik och hur man borde minska den.

Insändare 8 februari 2024 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns de som tror att miljöengagerade politikers arbete för att minska utsläppen från biltrafiken handlar om att man hatar bilen. Vad man då väljer att blunda för är att det är nödvändigt med minskade utsläpp för att jorden ska fortsätta vara beboelig på ett någorlunda bra sätt för alla nu levande barn och för alla kommande.

Att man sänker drivmedelsskatten, sänker reduktionsplikten och avstår från att göra reseavdragets färdsätt neutralt innebär att vi bara skjuter problem framför oss. Förslaget på reseavdrag som Tidöpartierna tog tillbaka innebar att längden på resan var avgörande, inte färdsättet. Det har inneburit att vinnarna, som vanligt, är bilisterna i storstäderna.

Självklart finns det mycket bättre möjlighet att åka kollektivt i städerna och jag tycker att stöd till invånare i glesbygd som inte kan välja att åka kollektivt borde utgå i form av pengar. Sedan kan förmodligen de flesta av oss cykla, gå, åka kollektivt och samåka oftare och det borde vi göra.

Tidöpartierna tror inte på allvaret i klimatförändringarna, alternativt väljer att inte bry sig om barnens framtid. Det tycker jag är skrämmande.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa