Tänk på oss barn och spara inte på skolan

Insändarskribenten tyckar att politikerna i Skellefteå ska tänka mer på skolbarnen.

Insändarskribenten tyckar att politikerna i Skellefteå ska tänka mer på skolbarnen.

Foto: Alice Staaf

Insändare2024-04-27 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På grund av att de kanske ska blir nerskärningar av skolpersonal i Skellefteå så vill jag nu berätta för er vad som kan hända för oss elever om ni gör dessa nerskärningar.

För de första så behöver vi elever en trygg vuxen vi kan lita på. I dag har jag personer som jag litar på men det har inte alltid varit så. Nu riskerar jag att förlora mina pedagoger för att ni ska spara pengar. Jag tycker inte att ni ska få ta ifrån mig och alla andra våra pedagoger som hjälper oss att klara skolan.

För de andra anser jag att idag så har vi väldigt stora klasser, och de finns jättemånga barn som har behov av att undervisas i liten grupp för att det är svårt att vara i en så stor klass. Ni måste också tänka på oss barn med diagnoser, de är superviktigt att alla dessa barn ska få hjälp. Om ni tar bort våra resurser så måste alla sitta i en stor klass med en lärare.

Jag anser också att ni måste tänka på alla lärare som då måste sköta en stor klass helt själv. Alla barn kommer inte hinna få hjälp med sitt skolarbete och det kommer påverka våra skolresultat negativt.

Vi barn är framtiden. Tänk inte bara på pengar och på här och nu, tänk på hur framtiden ska se ut.