Tack för att ni inte gav upp – nu är jag drogfri

Drogmissbruk.

Drogmissbruk.

Foto: Stian Lysberg Solum

Insändare2020-04-29 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Missbruksvården i Skellefteå har fått mycket negativ kritik av både missbrukare och anhöriga under lång tid. Personligen är jag otroligt nöjd med deras tålamod med oss missbrukade. De är otroligt mån om oss på alla vis.

Jag har varit missbrukare under många år och förlorat både arbete och familj samt förlorat kontakten med barn och anhöriga. Det tog många år innan jag insåg att jag behövde hjälp och hjälpen finns om man verkligen vill ha den.
Jag har haft klippkort på beroendeenheten, åkt ut och in. Jag förstår inte varför personalen inte stoppat mig vid dörren, men nej de har försökt med allt som de har kunnat. 

Mitt största problem har varit att jag trott mig kunna lösa det själv, utan hjälp från vård och socialtjänst – där gick jag bet. Jag har fått fem behandlingar av socialtjänsten i Skellefteå. Det är otroligt att de inte gav upp hoppet om att jag kunde förändra livet till något gott. Nu har jag varit drogfri i drygt tre år och mår relativt bra. Jag har åter fått en bra kontakt med nära och kära.

Allt hänger på en själv om man vill förändra sitt liv till det bättre. Ber man om hjälp på allvar så finns det hjälp, men viljan måste finnas. De flesta missbrukare är otroligt fina människor och har ett stort hjärta, men det är otroligt svårt att komma ur ett långvarigt missbruk. Kämpa på och om viljan finns, sök hjälp och ta den för din egen skull.

Jag vill tacka all personal på beroende- och öppenvården Oden samt missbruksansvariga på socialtjänsten i Skellefteå för att ni kämpar för människor som har det svårt. Tack av hela mitt hjärta.

Klippkortet