Tack AIK – men tv-bolagen borde ge er en pandemibonus

Skellefteå AIK och de andra slutspelslagen borde få extrapengar från tv-bolagen, menar skribenten.

Skellefteå AIK och de andra slutspelslagen borde få extrapengar från tv-bolagen, menar skribenten.

Foto: Pär Bäckström/TT

Insändare2021-05-11 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att vi har förmånen att se hockey på högsta nivå i Skellefteå är en krydda under den kalla och mörka årstiden. Visst har det varit trist att vi inte har kunnat stötta bygdens lag i arenan under den gångna säsongen, men det har för många av oss underlättat fångenskapen i pandemin när vi kunnat följa matcherna i tv. Att det är vårt lag som spelat den mest snabba och underhållande hockeyn är extra trevligt. 

Det var imponerande att AIK orkade göra så bra matcher i slutspelet, trots att man fick spela tolv tuffa matcher på 18 dagar mot ett Rögle som lätt slog ut Frölunda i kvarten. AIK hade verkligen inte heller domarnas agerandena med sig. Att Rögle gick vidare var okej, men det hade inte heller varit orättvist om AIK gått till final. 

De som har varit stora vinnare på pandemin är tv-bolagen som sänt matcherna. Många fler har köpt hem matcherna, vilket säkert gett ökade reklamintäkter. Det vore då moraliskt och rimligt att de ger en extra utdelning till klubbarna. Åtminstone för slutspelet som hade stort intresse i hela landet och då ju det annars alltid är fulla läktare med betydelsefulla intäkter. 

Vi ska backa handeln i vår bygd, men det bör även gälla sporten. Att ha ett SHL-lag är en stor attraktion för varje ort som vi inte kan ta för givet.

Sittplats på J