Ta hjälp av tekniken för att bryta isoleringen

I dessa coronatider behöver vi ta tekniken till hjälp för att inte bli isolerade, menar skribenten.
I dessa coronatider behöver vi ta tekniken till hjälp för att inte bli isolerade, menar skribenten.

Luciadagen år 2020, en dag att minnas med möjligheten att den glöms lika fort. För vem vill kalla den tid vi lever i med restriktioner och förhållningsorder för minnesvärd?

Insändare 16 december 2020 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så fungerar vi nog alla, mer eller mindre i vart fall. Det känner jag själv, det som för dagen kanske innebär synnerliga svårigheter de dagarna vill jag nog så fort som möjligt glömma. Att glömma är en sak, men i sammanhanget kanske det glöms lite väl mycket. Det finns alltid någonting att lära i det som är, alldeles oavsett om det inte upplevts som så just då det inträffar. Den kunskap som ges en kan ju faktiskt tjäna som en buffert mot kommande liknande händelser.

Svårigheten vi alla går igenom i dag innebär isolering på flera sätt. En isolering som många upplever som oerhört frustrerande. Det kan jag förstå, jag har själv varit där. Samtliga storhelger har inneburit en enda stor känsla av elände, ända tills jag bestämde mig för att det är ju egentligen helt vanliga dagar. Allt som är kring dessa helger är ju faktiskt något som människan skapat för att göra den tiden och det tillfället till något speciellt, annars är ju allt som vanligt egentligen. Det handlar mycket om hur man bestämmer sig för hur det ska vara.

Beträffande den här isoleringen från andra i den här tiden. Det finns i dag ändå möjligheter till möten via den digitala tekniken, möjligheter vi inte sett maken till tidigare. Du behöver inte vara någon expert på tekniken för att kunna ta del av möjligheter som den ger. Finner du svårigheter i att använda tekniken finns det alltid någon som kan vara behjälplig med att hantera den.

Det är en annorlunda tid vi har nu, men inte mer annorlunda än att vi kan haka på den digitala tekniken och förundras över vad den faktiskt kan ge oss. Den isolering som många befarat kanske trots allt inte är så farlig ändå. De möten vi trott vara omöjliga blir trots allt möjliga, om än på ett annat sätt.

Jag tillönskar er alla flera goda stunder under den tid som nu kommer med helger och ledigheter. Ta hand om varandra, tillsammans kan vi rida ut den våg av osäkerhet och förstämning som coronan gett oss.

Håkan Markstedt, Skellefteå 

Ämnen du kan följa