Sveriges regering skadskjuten

Säkerhetspådragen har ökat i Sverige efter att terrorhotnivån har höjts. Skribenten resonerar kring orsakerna.

Säkerhetspådragen har ökat i Sverige efter att terrorhotnivån har höjts. Skribenten resonerar kring orsakerna.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2023-08-25 20:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverige har nu gått till terrorhotnivå 4. Det beror givetvis på flera saker. Bland annat har tre sverigedemokrater spätt på det genom olika olämpliga aktiviteter. Två hade skrivit olämpliga texter i sociala medier och en tredje hade träffat en högerextremist som han bjöd till Sverige för att bränna koraner. 

De första koranbränningarna blev väldigt dramatiska med många skadade poliser och stor förstörelse. Var ändamålet att förnedra och förolämpa muslimernas tro? De verkar ha lyckats bra eftersom svenska ambassader har stormats och Sverige har blivit ett prioriterat mål för terrorgrupper.

Nu anser en samlad opposition att ordföranden för justitieutskottet Richard Jomshof bör avgå, men det lär inte hända särskilt mycket då regeringen har majoritet både i utskottet och riksdagen. Riksdagsarbetet kommer därmed att fortsätta som tidigare. 

För oss svenskar lär det inte bli några problem. Frågan är bara vad som händer med Sveriges rykte när regeringen bara dragit ett streck över alltihop. Frågan är också om den muslimska världen accepterar att statsminister Ulf Kristersson (M) inte vidtar några som helst åtgärder utan bråkstakarna sitter kvar. Vad händer med Sveriges handelspartners och hur blir vi som turistland?

Det är regeringen som representerar Sverige och nu har vi en regering som blivit skadskjuten av sina egna.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om