Sveriges framtid ser dyster ut

Skribenten tittar i kristallkulan och förutspår Sveriges framtid.

Skribenten tittar i kristallkulan och förutspår Sveriges framtid.

Foto: Leif R Jansson/SCANPIX

Insändare2023-07-05 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Inom 20 år väljs en Trumpliknande svensk till Sveriges statsminister. Då har också starka religiösa sekter och nykterhetsrörelser liksom försvarare av etik och moral växt fram.

Spådomarna bygger enligt undertecknad på att vi som var föräldrageneration från mitten av 1900-talet och införde flumskolan, avsvor oss levnadsregler som religionerna och andra folkrörelser generationerna före oss skapat med sina erfarenheter som grund. Vi lyckades inte/ville inte överföra visdom till våra barn utan trodde att ett kravlöst samhälle utan regler och förbud skulle bringa större lycka.

I stället fick vi ett samhälle fyllt av brott, segregering, fysiska och psykiska sjukdomar, årsklasser med stort antal ungdomar som varken kan läsa eller skriva när de lämnar gymnasiet men kan allt om filmer, poplåtar, sex och droger. Att alkohol numera får tas med och hanteras på skolorna vid skolavslutningarna är väl ett bottenmärke? Är det sanktionerat av skolansvariga?

Nog behövs upprättelse för de fina svenska värderingar som var rättesnöre för hur livet skulle levas och som alla skolbarn kunde och i stort sett levde efter.