Sverige bör inte gå med i Nato

Skribenten tycker inte att Sverige ska gå med i Nato.
Skribenten tycker inte att Sverige ska gå med i Nato.

Insändare 22 april 2022 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Sverige pågår en ensidig kampanj för att vi ska gå med i Nato. Ensidig, därför att motståndare till medlemskap nästan aldrig tillåts komma till tals. Vi ser det till exempel i SVT och TV4, där nästan bara Natoanhängare inbjuds till diskussionerna.

Ulf Kristersson (M) för också en djupt ohederlig argumentation där han säger: ”Se på Ukraina, de blir invaderade för att de inte är med i Nato” och menar alltså att Finland och vi skulle stå näst på tur efter Ukraina. Det är bluff och ren desinformation. Galningen Putin har ju inte anfallit Ukraina för att de inte är med i Nato. Han har ju gjort det för att de vill gå med och det är en himmelsvid skillnad.

En regerings kanske viktigaste fråga är att hålla sina medborgare borta från krig och elände. Håller vi oss utanför Nato så är risken minimal att vi blir anfallna av Putin, men går vi med ökar risken definitivt. Dessutom, ska vi verkligen skicka våra barn och barnbarn ut i krig för odemokratiska länder som Polen, Ungern och Turkiet? Och vad händer om Trump blir president igen? Tänk efter.

Ej populist


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa