Sverige bör inte gå med i Nato

Insändare 22 april 2022 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Sverige pågår en ensidig kampanj för att vi ska gå med i Nato. Ensidig, därför att motståndare till medlemskap nästan aldrig tillåts komma till tals. Vi ser det till exempel i SVT och TV4, där nästan bara Natoanhängare inbjuds till diskussionerna.

Ulf Kristersson (M) för också en djupt ohederlig argumentation där han säger: ”Se på Ukraina, de blir invaderade för att de inte är med i Nato” och menar alltså att Finland och vi skulle stå näst på tur efter Ukraina. Det är bluff och ren desinformation. Galningen Putin har ju inte anfallit Ukraina för att de inte är med i Nato. Han har ju gjort det för att de vill gå med och det är en himmelsvid skillnad.

En regerings kanske viktigaste fråga är att hålla sina medborgare borta från krig och elände. Håller vi oss utanför Nato så är risken minimal att vi blir anfallna av Putin, men går vi med ökar risken definitivt. Dessutom, ska vi verkligen skicka våra barn och barnbarn ut i krig för odemokratiska länder som Polen, Ungern och Turkiet? Och vad händer om Trump blir president igen? Tänk efter.

Ej populist


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Alex Voronov: Det är svårt att ge vård i en helt vanlig pickup

Det är svårt att ge vård i en helt vanlig pickup

Debatt: "73 procent av de som flyr utomlands hamnar oftast i ett grannland och nio av tio människor på flykt mottas i fattiga länder"

"73 procent av de som flyr utomlands hamnar oftast i ett grannland och nio av tio människor på flykt mottas i fattiga länder"

Insändare: Krig är och förblir ett vansinne

Krig är och förblir ett vansinne

Alex Voronov: Det finns inga alternativ till att öppna hamnarna

Det finns inga alternativ till att öppna hamnarna

Nya siffror – så många flyktingar har kommit till norra Västerbotten från Ukraina • Jämförelsen med flyktingkrisen 2015

Nya siffror – så många flyktingar har kommit till norra Västerbotten från Ukraina • Jämförelsen med flyktingkrisen 2015
Visa fler