Svårt med hållbar resa till Northvolt

Insändare 3 maj 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har nu jobbat på Northvolt i sex månader och jag väntar fortfarande på en bra kollektiv anslutning från Skelleftehamn via Torsgatan och vidare in till stan. Fick chansen att vara provresenär en månad av Skellefteå buss – bra tänkte jag. Men det har fungerat så katastrofalt dåligt så det kortet har tyvärr legat nästintill oanvänt.

Att åka från Skelleftehamn till Northvolt innebär byte av buss vid nya rondellen i Bergsbyn, det är i sig kanske inte fel eller jobbigt om det funkade. Den enda morgonen jag åkte slutade med att jag och flera av mina kollegor stod där och väntade på bussen som skulle ta oss vidare till Northvolt, men nej, den bussen hade valt att inte vänta in oss.

När vi har ringt och mejlat om detta så har vi fått ganska svalt intresse av Skellefteå buss, att det är olyckligt att det sker men sen händer det inget och så likadant nästa morgon. Ska vi klara den ökade trafiken så måste vi också kunna tänka lite mer framåt i kommunen, vi måste värna om miljön men också visa att vi klarar av att erbjuda bra alternativ för våra invånare att kunna ta sig till jobbet. Många av mina kollegor har inte svenska körkort och är helt beroende av buss.

Skärpning Skellefteå buss och kom inte med en massa ursäkter – lös det, för buss finns redan. Den som går från Mekanvägen i Ursviken går tom nästan varje tur så använd den till en utökad tur. Enkelt.

Besviken Skellefteåbo


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa