Störande trafik vid trygghetsboende

Det är svårt att ta sig fram med rollator utanför trygghetsboendet, menar skribenten. (Arkivbild)

Det är svårt att ta sig fram med rollator utanför trygghetsboendet, menar skribenten. (Arkivbild)

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2023-11-28 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Först en beskrivning av situationen med trafiken ett par meter från de boendes fönster utanför Skebos trygghetsbostad på Domaren i Burträsk.

a) Hemtjänsten och besökande har väldigt hög hastighet, parkerar längs vägen och har gjort egna "parkeringsfickor" som förstört gräsmattan.

b) Ofta blockeras stora ingången och ibland hela vägen av parkerade bilar där boende knappt tar sig fram med rollatorer.

c) Ibland har besökande och hemtjänsten bilen igång medan de är inne och arbetar eller hälsar på. Det innebär att avgaserna far rakt upp i lägenheterna.

d) På natten väcker de mig som bara ligger 4 meter från vägen. De kör fram och parkerar vid stora ingången. Så vänder de och kör samma väg tillbaka och väcker mig ännu en gång.

Lösningen för att undvika att köra efter vägen från Björnåkersgatan fram till stora ingången är väldigt enkel. Det blir samma längd att ta sig fram till ingången om man tar gatan förbi Navet tar Tingsgatan och svänger upp där. Då blir ingen störd. Förutom att stora ingången hela tiden dock fortsatt blir blockerad.

a) Har pratat med Skebo om problemet utan resultat. b) Har pratat med trygghetsvärdinnan utan resultat. c) Har pratat med de som arbetar på hemtjänsten utan resultat. d) Har pratat med chefen för hemtjänsten utan resultat.

e) Har utan resultat tipsat Skebo om en permanent lösning med parkeringsplatser med infart från gatan bortanför nuvarande infart till vägen närmast Domaren.

De parkeringsplatserna kan gå ner till jäms med stora ingången. De rymmer då plats för boende, för hemtjänsten och besökare. Alla får de då bara få steg att gå från parkeringen till ingången.

Vem ska man då vända sig till när det inte bara går att prata med människor? Det måste ändå finnas något sätt att få stopp på detta som är lagvidrigt, då det borde finnas både låg hastighetsbegränsning och parkeringsförbud.

Det utgör en sanitär olägenhet med avgaser och buller just utanför fönstret för de boende. Det är farligt med ständigt framrusande bilar för gamla människor som ska ta sig fram på vägen utanför denna trygghetsbostad.