Stoppa de vansinniga planerna på vindkraft i Kågedalen

I Norran den 14 februari så skrivs det om att det finns planer på bygga vindkraftpark från Södra Ersmark och till Sandfors. Jägare, sportfiskare och boende i Kusmark som blir drabbade av detta vansinne säger nej tack, stoppa dessa planer att förstöra lugnet för oss som valt att bo i Kågedalen.

Skribenten tycker att det är en minst sagt dålig idé att bygga en vindkraftpark i Kågedalen.

Skribenten tycker att det är en minst sagt dålig idé att bygga en vindkraftpark i Kågedalen.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Insändare2024-02-20 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det räcker nu, vi har förlorat våra levande älvar då vattenkraften byggdes. Gruvor som gör stora ingrepp i naturen. Varför ska alltid vi i norr måsta offra allt för att det ska skickas el söderut?

Hoppas verkligen att kommunens politiker verkligen vaknar nu och sätter ner foten och stoppar dessa galna planer.

Vi behöver skog för att fånga upp koldioxid. Detta kommer att innebära att skog att avverkas för att ge plats åt denna park, det kommer att brytas fram vägar som gör stora sår i naturen.

Detta kommer att få en negativ inverkan på allt vilt i området. Skogsfågel, som till exempel tjäder, kommer att minska drastiskt för att det försvinner skog. Älg, rådjur och annat vilt kommer att förlora sina betesmarker. Det finns risk att örnar och andra rovfåglar flyger in i snurrorna och dör.

Sen kommer värdet på fastigheter i exempelvis Kusmark att rasa – vem vill bo i en by med förstörd skog och en massa vindsnurror? Friluftslivet blir drabbat då det är farligt att röra sig i området.

Det är dags att vi i norr säger stopp, nu räcker det. Vi är inte till för att föda folk i södra delen av landet och övriga Europa.