Stödboende — om man har djur blir man låst

Personalen får inte ta hand om husdjuren menar insändarskribenten.

Personalen får inte ta hand om husdjuren menar insändarskribenten.

Foto: NORA LOREK / TT

Insändare2020-07-22 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Personalen får inte ta hand om djuren som de boende på stödboenden har i sina hem när de ska åka bort på semester eller över en helg. 

Dumt att ta bort att personalen som kan ta hand om djuren som de boende har, plus dumt att de som sköter sig blir drabbade också. För de som har psykisk ohälsa är det som terapi att ha hand om ett djur som man själv äger hemma.

Om ni tar bort detta även för oss som inte utnyttjar personalen så i alla fall för mig kommer jag att börja må väldigt dåligt psykiskt och kommer troligen att hamn på psyket på grund av detta. Musik räcker inte för mig.

Har en undulat hemma omtyckt av både boende och personal.

Plus att jag måste välja bort min mor eller mamma så fint som det kallas. Detta kommer jag också att må väldigt dåligt av att inte kunna träffa henne på grund av detta. Hon bor i södra Sverige, Det är långt bort. Jag vet att det är ett ansvar att ha djur men tycker som sagt att min personal antingen ska kunna ha honom på boendet eller kunna gå över och bara kolla om han har mat och vatten.

Tycker att i alla fall på min personal säkert andras också, verkar inte ha några problem förutom att min fågel är väldigt pratglad positivt alltså.

Brukar vara hos min mamma en till två veckor per år. Detta gäller helger också.

Har en bonusmamma som jag brukar vara hos ibland. Detta kommer ju inte heller att funka. Inget liv. Man blir bunden helt och hållet.

Hoppas ni tänker på detta och ändrar er, för så roligt är det inte att må dåligt eller vara inlagd på psyket.

Djurvän