Stenarna vid bygget tar knäcken på våra däck

Visst är det bra att det byggs nytt i kommunen, men tänk också på oss redan boende som ska samsas med byggtrafiken.

En av alla stenar som förstör däck på personbilar i Bureå.

En av alla stenar som förstör däck på personbilar i Bureå.

Foto: Läsarbild

Insändare2022-12-23 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ja, som många av oss redan har läst om och vet så är det ju bostadsbrist i Skellefteå och andra städer, därav att bland annat Skebo med flera har börjat att bygga fler lägenheter i Skellefteå med omnejd. Det är ju väldigt bra att det byggs fler bostäder så att de som flyttar hit får en möjlighet till lägenhet och bostad.

Ta till exempel här i Bureå så har man nu under vintern påbörjat ett uppbyggnad av nya lägenheter.Där byggarbetare, traktorer och lastbilar, ja alltså en hel del tung trafik nyttjar samma in och utfart som alla boende i området på gatan eftersom att denna in- och utfart är den lämpligaste för att komma till byggprojektet.

Det körs allt från lastbilar till traktorer och såklart vi som bor här med våra olika personbilar. Men bara för att man nyttjar en in- och utfart där personbilar redan kör upp och ner. Så är det absolut inte okej att äventyra våra bildäck genom att ta en traktor och grusa vägen med stora stenar.

Ja vi pratar alltså inte sand eller smågrus utan stora stenar som användes som till exempel utfyllnadsmaterial. Detta med för en ojämn väg men framförallt en större risk för att vi ska åka på punktering, vilket i sin tur inte är superroligt , man vill inte så gärna stå med punktering i 14 minusgrader för att däcken gått sönder av stora och vassa stenar. Vem är det då som ska stå för kostnaden? Är de vi som kör personbilen eller alla byggare som kör traktor för att lägga stenar på in och utfarten.

Det snöar, det fylls på med sten, det snöar och så vidare. Fruktansvärt dåligt av de som arbetar med bygget men också de som tillåter detta. Varför gör man så här? Håll materialet inom avspärrningen för bygget, inte utanför. Tänker man ens på dessa konsekvenser som kan tillkomma? Visst, tung trafik klarade större stenar men det gör inte våra personbilars däck.