Stängd verksamhet: Jag mår dåligt av att vara hemma

Skribenten vill att kommunen öppnar daglig verksamhet igen.

Skribenten vill att kommunen öppnar daglig verksamhet igen.

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2021-02-22 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är en upprörd person med stödboende. Kommunen har från december 2020 slängt ut mig från min dagliga verksamhet, enbart för att jag bor i stödboende. Jag har alltså felaktigt satts i riskgruppen bara för att jag har stödboende.

Jag mår faktiskt dåligt av att tvingas vara hemma hela dagarna.

Behöver komma tillbaka

Svar direkt

Vi vet hur viktig den dagliga verksamheten är för många personer och förstår att du och flera med dig mår dåligt av att vara hemma hela dagarna. Orsaken till den tillfälliga stängningen av daglig verksamhet, som socialnämnden beslutade om i november, var den ökade smittspridningen i samhället. För att minska den rekommenderade Folkhälsomyndigheten att inte samla fler än åtta personer i samma lokal.

Vid stängningen flyttade personalen från daglig verksamhet till boendet för att fortsatt kunna ge stöd till aktiviteter, men då hemifrån. Stängningen gäller alla personer inom daglig verksamhet förutom dem som inte har något annat stöd. Även om du inte är i riskgrupp så är stängningens syfte också att minimera smittspridningen genom att så få människor som möjligt träffas. 

Just nu ökar smittspridningen i Skellefteå, så tyvärr är det nödvändigt att ha stängt daglig verksamhet ännu en tid.

Åsa Israelsson, avdelningschef stöd och service