Spara skattepengar – förläng fotbollshallen

Det borde både bli en enklare och billigare lösning än att bygga en helt ny hall.

Insändare 4 juni 2022 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser i Norran att det ska satsas 100 miljoner på en ny fotbollshall i Skellefteå. Budskapet framförs av en politiker vars parti är uttalat feministiskt.

Samtidigt har två av de största klubbarna i Skellefteå lagt ned verksamheten för sina damer men fortsätter med herrarna. Så det är svårförståeligt varför fritidsnämnden prioriterar den satsningen. Men förmodligen är det den starka fotbollslobbyn (på herrsidan) som ligger bakom.

Om det nu krävs en fullstor fotbollshall – vilket handlar om elitverksamhet – borde det vara både enklare och mycket billigare att bara förlänga den befintliga hallen västerut där det finns ett stort oanvänt område.

Sedan tycks jag ha läst att det skulle vara en fördel för det nya gymnasiet som ska byggas i närheten av Norrvalla med en fullstor bollhall. För oss som följer fotbollen, även träningar, är det argumentet ganska intetsägande. När det handlar om träning används inte en fullstor hall för att spela elva mot elva. Utan det handlar om matcher för seniorverksamhet.

Inte nog med det. Dessutom måste i så fall det satsas på en ny friidrottsarena på Anderstorp för 25–30 miljoner. Så gör om, gör rätt.

Observer


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa