Sommarteatern – spektakulär och kortlivad

Sommarteatern på Medlefors.

Sommarteatern på Medlefors.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2020-06-08 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag ser att biljetterna till sommarteaterns föreställning Romeo och Julia redan är slutsålda. Det ganska spektakulära bygget har pågått ett bra tag, och lär väl fortsätta ännu en tid. 

Förberedelserna verkar omfattande och kostar troligen en rejäl slant. Och sedan ska det spelas ganska få föreställningar för en begränsad publik. Varför inte utöka antalet föreställningar?

Mycket väsen och litet ull

Svar direkt

Roligt att du uppmärksammar att Västerbottensteaterns sommarteaterföreställning av Romeo och Julia är på gång.

I år sålde allt slut så fort eftersom vi följer regeringens och Folkhälsomyndigheternas krav kring offentliga sammankomster där man inte får var fler än 50 personer i publiken per tillfälle. Annars tar ju vår sommarteaterläktare 390 personer.

Eftersom vi spelar varje sommarteateruppsättning två år i rad – och dessutom nästa år har fullt upp med flytten till det fantastiska hus som skall bli vårt ny hem, Sara kulturhus – så ville vi trots allt genomföra produktionen i år så att den är helt klar inför nästa sommar. 

Kostnaderna för produktionen hade vi haft vare sig vi spelat i år eller ej och vi kunde tyvärr inte förlänga spelperioden i sommar eftersom semestrarna redan var lagda.

Fransesca Quartey, vd, Västerbottensteatern