Socialdemokraterna kan ha fått sin egen Adaktusson

VISBY 20220323 
Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist på besök vid Gotlands regemente  P 18 i Tofta utanför Visby. Insändarskribenten menar att han alltmer framstår som S Lars Adaktusson.
VISBY 20220323 Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist på besök vid Gotlands regemente P 18 i Tofta utanför Visby. Insändarskribenten menar att han alltmer framstår som S Lars Adaktusson.

Insändare 18 april 2022 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som kristdemokrat förfäras man än i dag över Lars Adaktussons egenmäktiga förfarande i EU-parlamentet i samband med ställningstaganden i abortfrågor. Han valde sin egen väg, utan hänsynstagande till partiets linje. Det var illa nog, men att han senare for med osanningar och sedermera beskyllde Ebba Bush för de tillkortakommanden han själv hade begått, det sa allt. 

Nu till det som är högaktuellt för dagen, nämligen Nato-medlemskap eller ej? Jag har tidigare i en insändare klassat vår försvarsminister Peter Hultqvist som en säkerhetsrisk. Det har jag gjort på grund av hans oförmåga att uppdatera sig till dagens situation. I mitt tycke befinner han sig fortfarande i dåtid. Men som alla nu vet så har tiderna förändrats på ett drastiskt sätt genom Putins krig mot Ukraina.

Vidare har nu Hultqvist börjar fara med osanningar likt Adaktusson, det gör inte saken bättre. Han ska enligt Finlands förre utrikesminister Erkki Tuomioja ha föreslagit en allians mellan Sverige och Finland med stöd av USA som alternativ till Nato-medlemskap. Hultqvist förnekar detta enligt TT med orden ”det finns inget sådant förslag och inget annat heller”. Någon ljuger uppenbarligen. 

Att tro att en tidigare utrikesminister hittar på denna historia, det är svårt att tro, men att vår egen försvarsminister har föreslagit denna modell, det är lättare att tro på, eftersom det avspeglar Hultqvist desperata kamp mot ett Nato-medlemskap. Det verkar som att allt annat än ett Nato-medlemskap är bättre för Hultqvist. 

Vår statsminister Magdalena Andersson verkar ha genomskådat Hultqvist ambitioner om ett utanförskap i försvarsfrågan och börjar så smått ta sin hand ifrån honom, vilket syntes genom att hon tog Ulf Kristersson med sig till den stora Natoövningen i Nordnorge och lät sin försvarsminister stanna hemma. Det säger en hel del om Hultqvist situation i dag. Han börjar framstå som Socialdemokraternas Adaktusson.

Sture Nilsson, Sjulsmark


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa