Snöskottning i byar borde prioriteras mer

Snöröjningen måste bli bättre i byarna, anser skribenten.

Snöröjningen måste bli bättre i byarna, anser skribenten.

Foto: Jens Ökvist

Insändare2021-11-23 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varenda vinter så har det varit svårt att kunna ta sig till jobb eller skola för att det inte blir skottat överallt. Vi som inte bor bredvid stora vägen som kommunen ibland skottar, blir väldigt mycket drabbade. 

Några i vår by har behövt själv ta en traktor tidigt på morgon och skotta vägarna som är oskottade. Annars tar inte folk sig till jobb eller skola och bussen kan inte hämta alla på grund av väglaget. Det känns som man alltid har prioriterat centrum först, som jag förstår delvis, men de som bor i stan kan i många fall ta sig till jobbet utan bil. Som vi inte kan, om vi inte vill gå någon mil.
Det är två vägar som inte blir skottade i byn där jag bor, i alla fall som jag vet om, där många är bosatta. Det hade inte tagit så mycket extra tid att köra och skotta dom vägarna också när man lika gärna skottar stora vägen.
Jag tycker att alla ska vara lika schyssta som de få personerna som faktiskt tänkt på oss och skottat våra vägar också när dom varit i byn och skottat. Vi måste bli mer prioriterade. Vi ska inte behöva ringa in och klaga varje dag då det inte blivit skottat på våra vägar och ibland på stora vägen också.
Då kan ingen heller kräva att vi måste komma på skola eller jobb på grund av att vi inte tar oss någonstans.
Irriterad bybo