”Jag har halkat omkull och slagit mig tre gånger”

Skribenten vill att man ska ploga trottoarerna med rivstål.
Skribenten vill att man ska ploga trottoarerna med rivstål.

Insändare 12 januari 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag kan inte förstå varför kommunen tidvis använder plogbilen för att ploga trottoarer. Normalt brukar en lastmaskin med rivstål stå för plogningen, åtminstone i Ursviken. Konsekvensen av att använda plogbilen är att snöytan blir som is. Får man då lite snö på denna ytan blir det väldigt halt utan att man ser det. Med rivstål blir det mycket sällan halkigt. 

Jag har halkat omkull och slagit mig tre gånger hittills i år. Nästa gång kommunen gör avtal om plogning av trottoarer så hyr in någon som har rivstål. Kostar säkert lite mer då bränsleåtgången blir högre. Vi gående ska kunna lita på att man kan gå på trottoaren och se om det är halkigt. Man ska inte behöva gå på helspänn hela tiden.

Man läser varje höst i Norran att kommunen ska spara på snöröjning till nästa budgetår och att årets underskott i budgeten skjuts över till nästa år. Det har tydligen aldrig slagit vår kommun att alla dessa möten om besparingar kostar stora pengar varje år. Man kan inte säga att kommunen klarar av att analysera och göra rätt budget. 

Jag har tidigare föreslagit att kommunen ska göra sig av med ”onödig” administrativ personal, Skellefteå har cirka 1 800 fler anställda än Luleå kommun. Med tanke på vad dessa anställda kostar kommunen så är besparingen på snöbudgeten en struntsumma. Men tyvärr så verkar inte kommunen vara intresserad av att kolla varför Luleå har så mycket färre antal anställda än vår kommun. 

Trebner

Ämnen du kan följa