Snökaos hit och snökaos dit …

Skribenten tycker att det uppmärksammas för mycket när det faller några flingor i södra Sverige. Bilden tagen i Göteborg den 7 mars.
Skribenten tycker att det uppmärksammas för mycket när det faller några flingor i södra Sverige. Bilden tagen i Göteborg den 7 mars.

Insändare 11 mars 2023 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vilken tur att det snöar i södra Sverige så att det finns något att rapportera om i flera dagar via nyheter och väder på Svt och Tv4.
När det är minus 30 grader i norr blir det bara en liten notis i vädret.

Det ordas mycket lite om vi här i norr får några decimeter snö på kort tid, det är ju inget att rapportera om, det kallas inte för snökaos men dalar det ner några flingor tillsammans med lite vind i söder utfärdas varningar i gross och parti, då är det snökaos minsann. "Vintern är tillbaka" säger meteorologerna.Va, "tillbaka". Här i norr har vi haft vinter hela tiden från oktober. 

Har även märkt att väderbilder från norr inte är lika intressanta som bilder från de södra länen. Jo bilderna kan vara intressanta i början av vintern här i norr, då tycker vädret det är kul att få visa lite snö i tv och på webben. Inte efter det, men snöar det i södra Sverige, då haglar väderbilder från de södra länen in. Oj vad intressant. Samma gäller norrskensbilder som är långt mer intressanta från söder än från norr.

Väderbilder från plogade vägar i fjällvärlden där drivorna kan bli några meter är också intressanta men annars existerar inte norr ty det är söderut som gäller.

Samma gäller dessa första blommor som poppar upp söderut, de visas ofta upp i rutan och på webben, då pratas det om vår på vädret när full vinter länge råder i norr och om någon från norr skickar in vårblommor i maj är det inte aktuellt ty vårblommor har ju då funnits länge söderut. Då är det ju södra sommaren som gäller.

Detta är diskriminering på hög nivå. För övrigt gnälls det mycket där nere.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa