Snälla vårdnadshavare – låt barnen vara hemma

Om någon i familjen är sjuk borde även barnen vara hemma, menar skribenten.
Om någon i familjen är sjuk borde även barnen vara hemma, menar skribenten.

Insändare 15 november 2020 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nya restriktioner, men återigen så hamnar förskolepersonalen i kläm. Vårdnadshavare som är smittade med covid-19 ska sättas i karantän och inte ha kontakt med andra. Friska barn får gå till skolan och förskolan, men förskolan är inte obligatorisk som skolan är. 

När det skrivs att vårdnadshavare får lämna sina barn på förskolan trots att någon i familjen har testat positivt för covid-19 så är det fel enligt mig. Vårdnadshavare får alltså lämna över barnen till oss som arbetar inom förskolan. Barn som vi i vanliga fall med glädje tar emot, varje dag, fem dagar i veckan. Men just nu skulle jag vara tacksam om ni kunde hålla er hemma allihop, vare sig det är bekräftad covid-19 eller förkylningssymtom som gör att ni inte kan arbeta. 

Kommunledningen betonade under veckan som gick att vi ska minsta den fysiska kontakten. Jag menar att om vårdnadshavare som har covid-19 eller förkylningssymtom lämnar barnet på förskolan så är det en stor risk att barnet tar med smittan till förskolan. Vi personal kan omöjligt ha fysiska avstånd till barnen i förskolan, vilket gör att eventuell smitta barnet bär på snabbt sprids här.

Snälla vårdnadshavare tänk på detta, för vår skull, för barnens skull, för riskgruppens skull och för hela samhällets skull.

Pedagog i förskolan 

Ämnen du kan följa