Slutar på Region Västerbotten — Vem styr skutan?

Mycket behöver förbättras hos Region Västerbotten menar insändarskribenten.

Mycket behöver förbättras hos Region Västerbotten menar insändarskribenten.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2020-06-22 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att sjukvård behöver finnas är en självklarhet för alla. Men borde det inte vara en självklarhet att ta hand om de som ska utföra denna sjukvård? 

Att en Covid -19 pandemi bröt ut kunde ingen såklart förutspå, men man kan inte heller skylla allt på denna pandemi, för att det har även innan pandemin funnits mycket mer att önska av Region Västerbottens personalpolitik. Det är ändå ledning och politiker som ansvarar och styr skutan Region Västerbotten. Vet inte hur skutan kommer att fungera då detta är över men en sak är säkert, den kommer att behöva en omfattande renovering då den styrts mot många stora hårda stenar och ner för stora vattenfall. 

Eftersom det fortfarande finns en olustig känsla i magen betyder det nog att skutan har börjat falla nerför ett vattenfall. På skutan håller mat och andra förnödenheter på att ta slut. Det finns inga livbåtar, de är bortprioriterade för länge sedan och flytvästarna är omsydda till fallskärmar till dem som styr skutan. De som jobbar på ”golvet” i skutan har tagit de flesta av smällarna och försöker klamra sig fast och hålla huvudet ovan vattenytan, men nu har det gått hål på skrovet och personalen orkar inte hålla i sig och spolas ut genom hålen. Fler och fler har spolas ut, en del för att de inte orkar hålla sig fast, en del för att dem inte vill hålla sig fast, en del för att de drunknat och några markerar att man inte kan jobba på ett skepp där kaptenen inte ens ser att det gått hål igenom. 

Den sista som ska lämna skutan sägs vara kaptenen. Men hur ska kaptenen kunna lämna skutan sist då hen inte ens sitter i samma skuta? Kaptenen sitter i en båt som är hel, har mat, förnödenheter, livbåtar och fallskärmar. Från denna fina skuta fjärrstyr kaptenen den trasiga skutan så att hen inte riskerar att drunkna själv. 

Linjeorganisation kallas styrsystemet.
 

En som nu väljer att lämna skutan